oplossing

Ik vertelde je hier dat ik me lang heb afgevraagd of ik wel oké en goed genoeg was. Nu heb ik dat gevoel nog heel af en toe, maar ik weet hoe ik er het beste mee kan omgaan. Ik vertel je graag hoe ik dat ontdekt heb.
 

Twee jaar geleden woog de wereld zwaar toen ik opgebrand thuis zat. Dit was het ideale moment om aan de slag te gaan met mindfulness. Ik volgde een cursus bij mijn psychotherapeut en vond er wat ik nodig had. Maar het bleef niet echt hangen.

Ondertussen merk ik dat mindfulness een onderdeel van mijn leven is geworden. Ik kan steeds beter met een open en vriendelijke houding naar het leven en mezelf kijken. En dat werd tijd .. want met mijn gevoelig hoofd dat maar wat graag alle prikkels binnen neemt, is het nogal chaotisch daarboven.

Wanneer geplande dingen niet doorgaan, komt er bij mij heel wat onrust.
En onrust vind ik niet leuk.

Toen we besloten om een workshop te annuleren wegens medische redenen
van diegene waar ik het samen mee zou geven, was die onrust er ook. Ik voelde me teleurgesteld,
ik had er zo naar uitgekeken. Toch wist ik rationeel dat de annulering een logische stap was.

Pijn, teleurstelling, kwaadheid, ... ik voel ze helemaal niet graag.
Het liefst wil ik een lastig gevoel doen verdwijnen, nu graag!

We zijn verhuisd van een appartement met twee slaapkamers naar een huis met vier slaapkamers en een tuin. De verhuis zelf ging heel vlot doordat we veel hulp hadden.
Maar de grootste opgave is het uitpakken van alle dozen en de vele spullen een plaats geven. Al snel zag ik het gebrek aan dozen, bakjes en benodigdheden om onze spullen goed te organiseren. Dus trokken we een lange lijst naar Ikea.
Dat ging eigenlijk erg goed, tot mijn grote verbazing, want ook al hou ik intens van Ikea, toch wilde ik er vaak gillend weglopen.