Rust in mijn huis geeft rust in mijn hoofd

Twee jaar geleden woog de wereld zwaar toen ik opgebrand thuis zat. Dit was het ideale moment om aan de slag te gaan met mindfulness. Ik volgde een cursus bij mijn psychotherapeut en vond er wat ik nodig had. Maar het bleef niet echt hangen.

Ondertussen merk ik dat mindfulness een onderdeel van mijn leven is geworden. Ik kan steeds beter met een open en vriendelijke houding naar het leven en mezelf kijken. En dat werd tijd .. want met mijn gevoelig hoofd dat maar wat graag alle prikkels binnen neemt, is het nogal chaotisch daarboven.

Ik kan dus mijn hoofd al rustiger krijgen, maar nu de rest nog. Mensen zeggen vaak 'rust in je huis geeft ook rust in je hoofd' of 'een rommelig huis staat voor een rommelig hoofd'. Ik wilde het nooit geloven omdat ik mijn rommelige zelf niet wilde veranderen. Maar ondertussen kan ik niet anders dan die uitspraken beamen.

Dan lijkt het simpel om dus gewoon mijn huis op orde te houden. Uh nee ... dat werkt bij mij toch echt anders. Regelmatig vlieg ik vol goede moed in een ruimte, beslissen we om elke avond de afwas te doen en mijn opgeplooide was meteen weg te leggen. Dat lukt dan geweldig, voor welgeteld twee dagen. Telkens ben ik weer teleurgesteld in mezelf en probeer ik het weken later opnieuw. Die gebrek aan structuur en overvloed aan chaos, heeft echt een effect op mijn eigen rust. Een boek lezen is een echte uitdaging als ik zoveel voor me zie dat opgeruimd moet worden.

Maar nu heb ik er toch echt genoeg van. Ik voel dat ik steeds gevoeliger wordt aan de chaos in mijn omgeving. De rommel in huis voedt mijn gedachten en dus ook mijn onrust. Maar hoe breng ik structuur in het huishouden zodat ik alles kan bijhouden? En hoe zorg ik er voor dat het nu werkt en niet pas binnen twee jaar zoals met de mindfulness?

 

De oplossing?

Ik ben een boek tegengekomen dat een je leert om op te ruimen, administreren, agenderen en poetsen op een eenvoudige manier. Wat mij aantrekt is de eenvoud en de weekopdrachten per onderwerp. Zo kan ik in 10 weken elk onderdeel inbouwen. Want gelijk alles perfect willen, is niet realistisch. Dus moet het stap voor stap.

Dus we gaan er voor, met goede moed en een boek als steun. En natuurlijk hou ik jullie op de hoogte!

 

Heb jij ook last van de onrust en chaos in je huis? Hoe pak jij dat aan?

bureau apple